• Wigbert vervang Zjef Vanuytsel• Verstoorde afvalophaling door winterweer• Veiliger kruispunt• Sneeuwruimen

Wigbert vervang Zjef Vanuytsel
Wegens gezondheidsredenen kunnen we jammer genoeg niet genieten van het aangekondigde optreden van Zjef Vanuytsel en Mich Van Hautem. We wensen Zjef een spoedig herstel toe.
Zjef en Mich worden vervangen door Wigbert. U kent deze singer-songwriter van zijn hit ‘Ebbenhout blues’, van ‘Klant is koning’ en zijn nieuwste single ‘De Maakbare Mens’. Wigbert zit al meer dan 20 jaar in de muziekindustrie en schreef muziek voor o.a.  Axelle Red, Paul Michiels en Jo Lemaire.
 
De programmatie op 2 februari ziet er als volgt uit:
- 19u30:          deuren open
- 20u30:          Wigbert 
- 23u               D’Asspro’s: coverband met o.a. Eddy Van De Velde en Daniëlle De Cnodder
 
De vorige edities van onze openingsconcerten waren alvast een groot succes. We hopen dan ook dit jaar op een massale opkomst te mogen rekenen!
 
> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25
 
 
Verstoorde afvalophaling door winterweer
De ophaalwagens van de IOK hebben in een aantal straten het afval niet of slechts gedeeltelijk opgehaald ten gevolge van het winterweer. Daarom vraagt de organisatie aan iedereen om zijn afval opnieuw aan te bieden op de volgende inzamelingsdag.
Het gaat om:
- Berkelheide, De Veertien Kapellekens, Strateneinde, Vispluk, Pulsebaan, Rommelsven, Plein en Dageraad. (huisvuil)
- Proosthoevebaan (GFT)
- Berkelheide – doodlopend stuk, Vispluk 1-3 (papier)
- Heirbaan, Lovenhoek (PMD)
> Info: katleen.mertens@iok.be, 014 56 27 09
 
 
Veiliger kruispunt
Om het kruispunt Niemandshoek-Groenstraat-Pallaaraard  veiliger te maken, wordt zo snel mogelijk een tijdelijke afsluiting geplaatst langs de zijde van de Pallaaraard. Die zou ervoor moeten zorgen dat passanten meer beducht zijn op de kruising. Verder worden ook bi-flash lichten geplaatst.
Eerder ondernam de gemeente al actie door een spiegel aan te brengen. De elektriciteitscabine die het zicht vanuit de Niemandshoek verstoort wordt bij de rioleringswerken in het voorjaar weggehaald.
 
> Info: td@vorselaar.be, 014 50 71 07
 
 
Sneeuwruimen
De voorbije sneeuwval is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Om de Vorselaarse wegen bereidbaar te houden, staat de strooiploeg paraat: 7 dagen op 7, 24u op 24. Sneeuw valt immers ook ’s nachts en in het weekend.
Om het milieu niet te overbelasten, worden bewust keuzes gemaakt: de strooiploeg geeft prioriteit aan de hoofdwegen en de wegen waar het openbaar vervoer rijdt, de omgeving van de scholen,  de voetpaden en de fietspaden.
 
> Info: td@vorselaar.be, 014 50 71 03